Internista – gastroenterolog – hepatolog

dr Dušan Grujić

lekar novi sad

dr Dušan Grujić

Internista – gastroenterolog – hepatologOblasti interesovanja su gastroenterologija i gastrointestinalna endoskopija

Dr Dušan Grujić, rođen je 17. juna 1979. godine u Kikindi. Osnovnu i srednju školu završio je u Kikindi, a diplomirao 2006. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Od 2007. do 2010. godine radi kao odeljenski lekar na Klinici za nefrologiju i kliničku imunologiju, Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu. Od 2010 radi kao odeljenski lekar/endoskopista na odeljenju Urgentne interne medicine u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu.

Postdiplomske master studije sa temom “Korelacija patohistološkog nalaza i kliničke slike kod primarnih i sekundarnih glomerulonefritisa” završio je 2012. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, gde je trenutno na doktorskim studijama. Stekao je zvanje specijalista interne medicine 2017. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.

Od novembra do decembra 2018. godine bio je na stručnom usavršavanju u Karolinskoj univerzitetskoj bolnici u Štokholmu u jedinici za gastrointestinalnu endoskopiju. Marta 2019. godine stekao je zvanje subspecijaliste gastroenterologije i hepatologije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.

Od februara do marta 2020. godine stručno se usavršavao (gastroentrologija, ERCP obuka) na Floresca Emergency bolnici u Bukureštu.

Trenutno radi kao endoskopista u endoskopskom kabinetu, Odeljenja urgentne interne medicine u Kliničkom centru Vojvodine gde takođe redovno obavlja zakazane ambulantno-subspecijalističke preglede gastroentrologa i hepatologa. Izveo je više hiljada gastroskopija i kolonoskopija, najveći broj pregleda u cilju zbrinjavanja akutnog gastrointestinalnog krvarenja.

U svakodnevnoj praksi osim dijagnostičkih endoskopskih pregleda primenjuje endoskopsku hemostazu, ligaciju varikoziteta jednjaka, anoskopiju sa ligacijom hemoroida, balon dilataciju benignih striktura jednjaka, plasiranje endoskopske perkutane gastrostome, polipektomiju polipa kolona, i druge endoskopske intervencije.

Govori engleski i norveški jezik.


Zakažite pregledGastroenterologija

Ordinacija Limana 2019. Sva prava zadržana.

Želiš da dobijaš savete o zdravlju i informacije od nas?


Prijavi se na naš Newsletter!

Call Now Button