Internista – onkolog

dr Gorana Matovina-Brko

onkolog novi sad gorana matovina brko

dr Gorana Matovina-Brko

Internista – onkologPosebna sfera interesovanja je karcinom dojke, urološki maligniteti, palijativna i suportivna terapija onkoloških bolesnika.

Dr Gorana Matovina-Brko, internista-onkolog je rođena u Novom Sadu. 2005. godine je završila Medicinski fakultet Univerziteta u Novom Sadu sa visokom prosečnom ocenom. Već 13 godina je zaposlena na Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici. Od 2007. do 2017. je radila na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, kao saradnik u nastavi i asistent na Katedri za onkologiju i palijativnu negu. Specijalističke studije iz oblasti interne medicine je završila 2014. godine, a od tada radi na odseku za endokrine tumore i tumore dojke i odseku za hematoonkologiju na Institutu za Onkologiju Vojvodine.
Usavršavala se u bolnici Tenon u Parizu tokom aprila 2008. godine, učestvovala je na edukacijama u zemlji i inostranstvu iz imunoonkologije, karcinoma dojke i karcinoma prostate.
Koautor je poglavlja Immune chechkpoint Inhibitors in Treatment of Solid tumors: A New Key in the Hands of Oncologists, knjige Horisons in Cancer Research, kao i monografije: Gojaznost je bolest koja se leči – Karcinom dojke i gojaznost.

Učestvuje kao podistraživač u kliničkim studijama druge i treće faze koji se aktuelno sprovode na Institutu za onkologiju Vojvodine.

Član je:

  • UMOS-a (Udruženje medikalnih onkologa Srbije)
  • ESMO (European Society for Medical Oncology)
  • Srpskog lekarskog društva i društva lekara Vojvodine.

Aktivno je uključena u rad Francusko-srpskog onkološkog udruženja i organizaciju Novosadskog onkološkog kongresa NSOC.

Autor je i koautor u preko 20 sručnih radova iz oblasti onkologije.

Tečno govori engleski jezik.
Udata je za Aleksu i mama Filipa i Barbare.


Zakažite pregledOnkologija

Ordinacija Limana 2024. Sva prava zadržana.