Internista na subspecijalizaciji – kardiologija

Asist. dr Filip Ađić

filip adjic

Asist. dr Filip Ađić

Internista na subspecijalizaciji – kardiologijaPosebna sfera interesovanja je ritmologija.

Asist. Dr Filip Ađić је рođen 1989. godine. Upisuje Medicinski fakultet 2008. godine. Treću godinu studija završava na fakultetu u Nansiju, u Francuskoj, u okviru Campus Europae projekta Evropske Unije. Medicinski fakultet u Novom Sadu završava 2014. godine kao drugi najbrži u generaciji. Zaposlen je na Institutu za Kardiovaskularne bolesti Vojvodine, na Klinici za kardiologiju, od 2015. godine. Od 2017. godine radi na odeljenju za poremećaje srčanog ritma. Specijalista interne medicine postaje 2020. godine i iste godine upisuje užu specijalizaciju iz kardiologije. Student je doktorskih studija – smer klinička istraživanja na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu.

Bavi se poremećajima srčanog ritma i provođenja. Ima iskustvo u lečenju atrioventrikularnog bloka, bolesti sinusnog čvora, atrijske fibrilacije, supraventrikularnih i ventrikularnih aritmija. Radi intervencije ugradnje pejsmejkera i implantabilnog kardioverter defibrilatora (ICD) i zamene ovih aparata. Vrši kontrole pejsmejkera i defibrilatora, sa velikim iskustvom. Takođe vrši implantaciju i kontrolu loop rekordera.

Tokom 2020. i 2021. godine radio je na COVID19 odeljenjima Kliničkog centra Vojvodine i u Bolnici na Mišeluku. Zaposlen je na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu kao asistent na Katedri za internu medicinu. Autor je i koautor više naučnih radova u domaćim i međunarodnim časopisima. Učesnik je međunarodnog DISCHARGE projekta Evropske Unije, kojim koordiniše klinika Charité u Berlinu. Učestvovao je na velikom broju domaćih i međunarodnih stručnih sastanaka i kongeresa. Govori engleski i francuski jezik.


Zakažite pregledKardiologija

Ordinacija Limana 2024. Sva prava zadržana.